Brentwood Office

01277 523 780

Rainham Office

01708 691 330

Rear extensions and 1st floor extensions – Brentwood – GREEN BELT

PROJECT AIMS

This lovely property is situated in the greenbelt and the client’s brief was to maximise living space, to form a new entrance to the house, to improve the flow of the ground floor as well as the homes connection to the garden.

wHAT WE DID

The project design solution involved a side extension to the house and interior reconfiguration.  This together with new bespoke oak framed fenestration and french doors frames views into the garden from the house which creates long vistas and enhances the sense of space. The extension mediates with the surrounding landscaping to also create new connections into the garden.

A new entrance porch was created that also allowed the circulation of the ground floor of the house to be enhanced, the spaces were opened up to create larger rooms and new connections created so whilst each space was given its own identity the floor plan also created a seamless 'open plan' experience and movement between the rooms.

Accreditations