Brentwood Office

01277 523 780

Rainham Office

01708 691 330

Remodelling of front façade together with two storey side and single storey rear extensions and alterations. Brentwood – Hutton Mount.

PROJECT AIMS

The Client brief was for us to reimagine the property with a holistic design that incorporated a number of extensions. In order to create improved living and sleeping accommodation with a contemporary design that formed light filled spaces.

design

The design sought to maximise the use of space and light to create larger open plan living spaces with views through the house and into the garden. This created a strong connection between the living space and the garden and enhanced natural lighting into the house. The extensions enabled circulation in the house to be rationalised and also to provide more sleeping and living accommodation. The interconnection between spaces and the flow of the house was enhanced also with a beautiful feature staircase in the entrance hall that connects the levels of the house and allows glimpsed views from the hall through to the garden.

Contemporary transformation

The re-design of the external appearance of the house allowed for a contemporary transformation that unified the house in one holistic design. The combination of traditional and contemporary materials including a central zinc clad feature element elevates the scheme and the appearance of the property

The house is within the Hutton Mount Association zone and it was pleasing that approval was granted speedily and without adverse comment.

With clever design solutions it has been possible to bring this building into the 21st century, changing it’s appearance allowing it to enhance its setting and the street scene.  The project has met the Clients aspirations with improved space, light and circulation and they are delighted with their transformed home.

Accreditations