Brentwood Office

01277 523 780

Rainham Office

01708 691 330

Two storey side extension - Warley, Brentwood - GREEN BELT

PROJECT AIMS

The Client wished to achieve a two storey side extension and create good flow whilst maximising the space available.

The project is located within the green belt however in this case it was possible to work with the Authority and through a carefully considered sympathetic design resolve any green belt concerns.  The extension compliments the existing building and the wooded setting to the side of the property.  The extension has been specifically designed to be subservient to the existing building whilst also enabling improved living accommodation on the ground and first floor. The ground floor has a new sequence of open plan spaces all with views and connections onto the surrounding garden. Circulation space has been repositioned to increase the size of existing retained rooms and at first floor additional bedrooms and bathrooms have been included in the design solution. The completed project has created a functional family home, maximising space and also being sympathetic and overcoming the challenges of this type of development in the Green Belt.

Accreditations